Van onze speciale verslaggever

Het idee dat de gemeente met allerlei wetten en regeltjes de middenstander tegenwerkt, kan vanaf vandaag naar het land der fabelen verwezen worden. Want aanstaande vrijdag al wordt de eerste escaperoom in Hilversum feestelijk geopend.

“Hilversum is altijd slagkrachtig geweest voor ondernemers”, zei de verantwoordelijke wethouder.
En met een knipoog: “Al moet ik toegeven dat ik in het begin dacht dat een escaperoom iets was met zwarte laarzen en handboeien, maar toen de enthousiaste initiatiefnemer uitlegde dat het om een spel ging waarbij mensen in een bepaalde ruimte worden opgesloten en via allerlei puzzels binnen een uur moeten zien te ontsnappen, was ik om.”

Helemaal toen bleek dat vijf creatieve Hilversumse ondernemingen bij de ontwikkeling en de bouw betrokken waren en er meer dan 75.000 euro in zouden steken, heeft de wethouder ze geen strobreed meer in de weg gelegd.

“Integendeel! Ik heb ze achter op de fiets genomen en zijn meteen naar mogelijke locaties gaan kijken. Tel daarbij op dat een escaperoom voor zeker vijf mensen een volledige baan oplevert, dan moet je als wethouder wel gek zijn om hier geen energie in te steken!”

Een plek op het Mediapark was de eerste optie.

“Een escaperoom zou weleens heel erg veel bezoekers kunnen trekken; we zouden daarom een compleet nieuwe asfaltweg over de hei tussen Bussum en het Mediapark moeten aanleggen. In goed overleg met de initiatiefnemers heb ik dan ook helaas de stekker uit dat plan moeten trekken.”

Er is toen gekeken naar de locatie Santbergen, maar ook dat plan kon geen doorgang vinden.

“Er zouden twee parkeerplaatsen op de Geuzenweg verdwijnen ten faveure van de bezoekers van de escaperoom. De druk op de Geuzenbuurt zou écht te groot worden.”

De initiatiefnemers reageerden opnieuw teleurgesteld.

“Begrijpelijk. Maar zeg zelf: wat is er belangrijker: vijf fulltime banen of twee parkeerplaatsen?”

U kent de wethouder, wat hij belooft maakt hij waar. Dus ging hij verder op zoek naar alternatieve plekken waar deze Hilversummers hun droom konden verwezenlijken. De Clemenskerk.

“Maar de buurt was tegen het plan. Ze wilden er sowieso geen bedrijf in. Maar ze kunnen hoog of laag springen, ik heb er toch een bedrijfje in gezet. Maar dus geen escaperoom.”

De wethouder hield vol, want hij wil per se Hilversum nieuw leven inblazen. En nu kan hij dus vol trots zeggen: “We got it!”

De wethouder: “Aanstaande vrijdag open ik persoonlijk de escaperoom en wel hier in ons geliefde gemeentehuis van Hilversum! Hier worden burgers in de kelders opgesloten en moeten ze door de wirwar van regels en wetgeving die wij, ambtenaren, allemaal voor hen opwerpen, proberen te ontsnappen. Wedden dat niemand dat lukt?”

De opening van de escaperoom is a.s. vrijdag 9:00 uur.
Ingang: raadhuis Hilversum.
Gratis entree.
Graag wel tijdig reserveren: 14035.

 

 

Guus Beijer
Columnist

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Advertentie

2 gedachtes over “❡08: Column Guus Beijer – Media-Escape From Hilversum

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s