Met een zekere regelmaat publiceert bij ons een gastschrijver, zoals hier.

Toren Bijt Man

Er was een tijd dat ik mij bezighield met het geven van mindfulness cursussen. Zo’n cursus duurde maar acht weken, dus elke acht weken moest ik op zoek naar nieuwe cursisten. Ik plaatste advertenties, legde flyers neer in de bibliotheek, het reformhuis en het filmtheater, hing posters op, belde tot vervelens toe met al mijn vrienden en bekenden, zat nachtenlang op Facebook. Probeer dan maar eens mindful te blijven. En dan vergeet ik nog bijna de oeverloze koffiedrinksessies met gemeenteambtenaren en Versa medewerkers, die steeds bijna tot een project kwamen, totdat weer iemand een andere functie had gekregen en het hele verhaal opnieuw begon. Gedesillusioneerd belde ik met een goede vriendin die Feng Shui consulent is.
“Maar staat er niet zo’n grote televisietoren bij jullie?” vroeg ze. “Ja, hoezo?” “Nou daar komt natuurlijk enorm veel negatieve straling vanaf. Het verbaast me niks dat er in Hilversum zo weinig van de grond komt.” zei ze gedecideerd.
Kijk, zo had ik het nog niet bekeken. Wat een opluchting. Het lag niet aan mij, maar aan de negatieve straling. De toren werd symbool voor alles wat er niet wilde lukken. Tot een paar weken geleden.

Het verbaast me niks dat er in Hilversum zo weinig van de grond komt

‘Emma gaat de douze points van het Songfestival weggeven onder de Man bijt hond-toren van Hilversum’ lees ik op Twitter.
De Man bijt hond-toren?
Ik zoek op Google.
Ja hoor, diezelfde tv-toren met zijn negatieve straling is jaren geleden vernoemd naar het populaire tv-programma. Dat had ik gemist.
Dus ik bekijk filmpjes van de Man bijt hond-gekkies, die met z’n allen in een stretch limo een bedevaart naar de toren maken om er uiteindelijk abseilend vanaf te komen en in de armen van Pieter Broertjes liefdevol worden opgevangen.
En dan nu Emma in haar suikerspin roze tule songfestival outfit, die tegen de, in spectaculair rood-wit-blauw uitgelichte toren, gek van opwinding, onze douze points weg geeft en en passant Madonna nog een veeg uit de pan geeft. Waarna we vervolgens het Songfestival nog winnen ook!
Ik bel mijn Feng Shui vriendin met dit verhaal. “Wat is er gebeurd met de negatieve energie van de Man bijt hond-toren?”
Ze legt haar wichelroede even weg en steekt van wal: “Nou kijk, vorig jaar was het jaar van de Aarde-Hond, daardoor is die straling verdwenen en daarbij is Madonna ook een Hond, volgens de Chinese astrologie. Dus ja, dan is de cirkel weer rond.”
Misschien moet ik weer eens een mindfulness cursus gaan geven.

 

Marlous Lazal
Gastschrijver
– Marlous Lazal is zangeres en radiomaker. http://www.marlouslazal.nl

 

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Tip: abonneer je. Kost niks.

(foto Marlous Lazal: H.P. Van Velthoven)

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s