ZomerColumns in juli

Terwijl onze biertjes geserveerd worden,
vertel ik aan Gijs hoe leuk het was dat ik Hoegaarden Witbier zowel op Rhodos als Tenerife en zelfs op Koh Samui was tegengekomen. Of waar je op Bonaire een broodje filet americain met ei en ui kan eten en bij het eethuis op Playa del Inglés op Gran Canaria, die adverteert met ‘Hier de enige echte Hollandse Indonesische Rijsttafel.’ Beroemd zijn de heerlijke kaas/spek pannenkoeken bij TeJo’s Pannenkoekenbar in Kololi in Gambia bij 35 graden. Op Bali is de frikandel Jos Brink verkrijgbaar. Dat durfde ik niet eens te googelen …

Vaak begint vakantiestress met het beluisteren van andermans verhalen. Ze zijn net terug of gaan nog weg. Weken rondom de daadwerkelijke daad is dat het gespreksonderwerp waar maar niet vanaf geweken kan worden. Toehoorders, gekweld door enige jaloezie, horen het gedwee aan. Zo ook ik. Volgende stap is dan ook om mijzelf op het wereldwijde web te informeren waar ik mijn jaloersmakend verhaal vandaan kan halen. Na enig speurwerk valt hij dan in mijn emailmap.
Mijn eigen Boarding Pass: Mars 2020.
Scheduled Departure: July 2020.
Launch Site: Cape Canaveral, Air Force Station, Florida, Earth.
Arrival Site: Jezero Crater, Mars.
Rocket: Atlas V-541.
En helemaal geweldig; Award Points Earned: 504.668.731 Km.
Zo. Nu heb ik een verhaal!
“Maar je gaat toch niet echt?” Ik weet niet goed hoe ik mijn gezicht het beste kan omschrijven als ik naar Gijs kijk. “Nee, natuurlijk niet! Maar mijn naam wel! Ingegraveerd op een chip samen met miljoenen andere namen vliegen we dan naar Mars.” Gijs ziet er opgelucht uit. “Oh gelukkig, je gaat niet alleen.”

You want to go to Hilversum to see all the beautifal sites there?

Ander onderwerp besluit ik. En ik begin over het feit dat ik steeds meer rolkoffers door de straat heen getrokken zie worden. Waar komt men op af? Zou het dan toch Vision and Sound zijn? Misschien wel The Gooische Beer Brewery en Mout? Of toch The Town Hall en andere mooie gebouwen van Hilversum?
Ik zie mezelf al zitten bij een buitenlands reisbureau met de vraag of Hilversum een idee voor vakantie is? …
‘You want to go to Hilversum to see all the beautifal sites there? No, no! You go there to sleep and than visit Amsterdam!’ Grapt Gijs. Klinkt nog logisch ook.

“En?” vraag ik aan Gijs. “Weet je dan nu wat jij gaat doen deze zomer?” Gijs zet zijn glas neer, kijkt mij aan en zegt ‘”De vrouw en kinderen willen naar de camping, dus ik blijf lekker thuis.”

 

Remco Roeters
Columnist

 

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Tip: abonneer je. Kost niks.

langsdegreppelsvandegroest.nl

Advertentie

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s