ZomerColumns in juli

Het woord vakantie
heeft voor iedereen een verschillende betekenis. Wikipedia vermeldt : ‘Vakantie is een meerdaagse periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt. Ik heb me altijd al afgevraagd, ga je op of met vakantie? Je dagelijkse activiteiten gedurende een bepaalde periode staken spreekt me wel aan. Dat is ook mijn beleving van vakantie. Even lekker niks! Nou ja, niks… Als je besluit om een reis te maken, komt er nogal wat bij kijken. Te beginnen met weken stress van waar ga je naar toe? Als het besluit is gevallen, dient het volgende probleem zich aan: bij welk bedrijf ga je boeken en voor hoe lang? Er is namelijk nogal wat prijsverschil voor precies dezelfde bestemmingen. Als uiteindelijk de knoop is doorgehakt, ben je vervolgens dagenlang bezig om de bagage samen te stellen. Wat kan/mag wel of niet mee?.

Eindelijk staan de volgepakte koffers klaar.
Op het ticket staat dat je vliegtuig om 06.00 uur vertrekt van Schiphol. Aanwezig zijn ruwweg 2 uur vóór vertrek van Europese vluchten en bij intercontinentale vluchten ongeveer 3 uur. Maar dan rijden er dus nog geen treinen. Dat kost een hoop taxigeld. Of je moet iemand vinden die zo gek is om je midden in de nacht weg te brengen. De terugreis levert hetzelfde probleem op. Op de plek van bestemming blijkt de bus naar het hotel pech te hebben. Na grote vertraging bij het hotel aangekomen, blijkt de kamer dubbel geboekt en moeten de eerste drie nachten in een hotel 10 kilometer verderop worden doorgebracht.

Negatief verhaal? Zeker , maar helaas is het mijn vrienden exact zo overkomen.

In alles het tegenovergestelde van een trekvogel

Mijn oplossing? Door schade en schande wijs geworden, ben ik het type ‘Passer domesticus Hilversumus’ geworden, oftewel een Hilversumse huismus. In alles het tegenovergestelde van een trekvogel.
Lekker een paar weken vakantie vieren in mijn eigen huis. Niks moet, alles mag. Alleen maar leuke dingen doen en genieten van alles en iedereen om me heen. Geen gestress vooraf omdat ik lijstjes moet maken. Opstaan en naar bed gaan hoe laat ik wil. Geen ontbijt vóór 10.00 uur. Geen zorgen of de katten wel op tijd hun eten krijgen (ze zijn sowieso op dieet). Iedere ochtend op mijn gemak de krant lezen. En ’s avonds lekker eten bij mijn favoriete restaurantjes. Wat wil een mens nog meer?!

In de iconografie is de mus overigens het symbool van de wulpsheid. Maar daar ga ik nu even niet op in.

 

 

Gerard Scheper
Columnist

 

 

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.’

Tip: abonneer je. Kost niks.

langsdegreppelsvandegroest.nl

Advertentie

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s